Makelaar

De makelaar uit Emmen.

Welkom bij NSP Wegter Makelaars

Jouw betrouwbare makelaar uit Emmen voor verkoop, aankoop en taxatie van woningen in Emmen en omgeving. Onze vakbekwame makelaars staan voor je klaar om je woonwensen te realiseren en jouw financiële belang te waarborgen. Als lid van NVM bieden wij integriteit, deskundige begeleiding en persoonlijke betrokkenheid.

Ontdek het beste en meest gedetailleerde overzicht van beschikbare woningen op Funda, namens de NVM. Of je nu op zoek bent naar jouw droomhuis of een koper voor je huidige woning, wij begrijpen dat dit niet je dagelijkse werk is. Huizen zijn ons vak en onze passie. Laten we samen aan de slag gaan om jouw wensen te realiseren.

Maak een afspraak

We willen een huis gaan kopen

Ineens valt hij op! Die ene woning springt er voor jou uit! De details prikkelen je om de droomwoning snel te bekijken. Maar is de vraagprijs passend of is er mogelijk sprake van gebrekkig onderhoud? De aankoopmakelaar beoordeelt de woning zakelijk en objectief en weet waar hij naar moet kijken. We praten samen over de optimale benutting van het woongenot. De makelaar doet voor jou de aankoop en begeleidt het traject tot en met de handtekening van de notaris.

Plan een bezichtiging

Actueel woningaanbod

Hypotheken

Onze hypotheekspecialisten bij NSP Adviesgroep voorzien je van uitgebreide informatie over de mogelijkheden voor een passende hypotheek. Samen met jou beoordelen ze de haalbaarheid van de aankoop van jouw gewenste woning. Ze verschaffen inzicht in jouw lasten, zowel nu als in de toekomst.

Daarnaast spelen ook de financiële risico’s bij arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of vroegtijdig overlijden een belangrijke rol in het gesprek. Er zijn talloze elementen die bijdragen aan de juiste keuze voor een passende hypotheek. Neem gerust contact met ons op en ontdek samen met onze specialisten welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Hypotheekgesprek aanvragen

Je huis verkopen

Het verkopen van jouw woning is beslist een zorgvuldig traject. Vooraf praten we met jou over de unieke kenmerken van jouw woning om deze interessant te maken voor een koper. Welke waarde geven we samen aan de woning en tegen welke specifieke afspraken gaan we dan uiteindelijk akkoord met de verkoop?

De makelaar begeleidt de bezichtigingen, doet namens jou de onderhandelingen over de prijs en blijft persoonlijk betrokken tot de akte bij de notaris is gepasseerd. Ook kun je ons inschakelen als je bij verkoop een indicatie van de waarde van jouw woning wenst. Deze waardebepaling verrichten we gratis.

Ik wil graag mijn huis verkopen

Taxaties

Een taxatierapport is een document dat belangrijk is voor de vaststelling van de waarde bij verkoop of aankoop van je woning. Als je een hypotheek aanvraagt, zal de geldverstrekker om een taxatie vragen. Bij NSP Wegter Makelaars verrichten wij deze taxaties. Wij zijn Registermakelaars en ingeschreven in het register van het NRVT. Als je graag een taxatierapport wilt laten opstellen, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie en het maken van een afspraak. We helpen je graag verder!

Taxatierapport laten opstellen

Veelgestelde vragen over Makelaardij

Bij de verkoop van jouw woning werken we volgens de volgende stappen:

 1. Kennismakingsafspraak: we maken graag een afspraak met jou om jouw woning te bekijken. Samen lopen we door het huis om de waarde ervan te bepalen.
 2. Waardebepaling en verkoopstrategie: op basis van de waardebepaling stellen we een visie en verkoopstrategie op. Hierin benadrukken we de pluspunten van jouw huis en identificeren we eventuele verbeterpunten die nodig zijn voor een succesvolle verkoop. Daarnaast bepalen we het bedrag waarvoor we jouw huis op de markt willen zetten.
 3. Vrijblijvend karakter: zowel de waardebepaling als de verkoopstrategie zijn geheel vrijblijvend. Jij kunt zelf beslissen of je een vervolgafspraak wilt maken of dat je niet met ons in zee wilt gaan. Jouw vrijheid staat voorop.
 4. Vaste makelaar en team: in principe krijg je een vaste makelaar toegewezen die jou gedurende het gehele verkoopproces begeleidt. Het voordeel van ons grote kantoor is dat je niet afhankelijk bent van slechts één makelaar. Mocht jouw vaste makelaar onverhoopt niet beschikbaar zijn, dan kan één van onze collega’s naadloos de taken overnemen.

We streven ernaar om jou een professionele en betrouwbare service te bieden bij de verkoop van jouw woning. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken en te bespreken hoe we je kunnen helpen.

Ben je van plan een woning te kopen, maar twijfel je of je dit zelf kunt doen? Geen zorgen, wij staan klaar om je te helpen. Het inschakelen van een aankoopmakelaar brengt vele voordelen met zich mee. Heb je een woning op het oog die je wilt bezichtigen? Wij gaan graag met je mee. Dankzij onze lokale marktkennis kunnen we een goede inschatting maken van de waarde van de woning. We voeren een grondige inspectie uit van de bouwkundige staat en geven advies over eventuele bouwtechnische keuringen. Daarnaast controleren we de afrekening en de akte van levering bij de notaris. Een bod dat wordt gedaan door een aankoopmakelaar wordt vaak serieuzer genomen, waardoor je sneller een kans maakt.
Het inschakelen van een aankoopmakelaar bespaart je niet alleen tijd, maar ook geld. We nemen graag al je zorgen uit handen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gesprek.

Een koopcontract/koopakte is een juridisch document dat alle afspraken tussen de koper en verkoper van een woning vastlegt. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste zaken die in een koopcontract kunnen worden opgenomen:

 1. Koopsom: het bedrag waarvoor de woning wordt gekocht, inclusief eventuele afspraken over betalingstermijnen.
 2. Ontbindende voorwaarden: voorwaarden waaronder de koopovereenkomst ontbonden kan worden, zoals het niet verkrijgen van financiering of een negatieve uitkomst van een bouwtechnische keuring.
 3. Leveringsdatum: de datum waarop de eigendomsoverdracht van de woning plaatsvindt, ook wel de overdrachtsdatum genoemd.
 4. Roerende zaken: beschrijving van eventuele roerende zaken die bij de woning worden verkocht, zoals gordijnen, vloerbedekking of keukenapparatuur.
 5. Overige afspraken: andere specifieke afspraken die relevant zijn voor de koop, zoals eventuele erfdienstbaarheden, afspraken over onderhoud of de verdeling van kosten.

Het is van groot belang dat alle afspraken en voorwaarden duidelijk en correct worden vastgelegd in een schriftelijke koopakte. Dit biedt zekerheid en voorkomt misverstanden tussen de koper en verkoper. Het is daarom verstandig om bij de aankoop van een woning altijd een professionele makelaar  in te schakelen om het koopcontract op te stellen en juridisch advies te geven.

Een koopovereenkomst/koopakte is een document dat verplicht is bij de aankoop van een woning sinds 2003. Het bevat alle afspraken tussen de koper en verkoper. Hierin worden de volgende zaken beschreven:

 • De overeengekomen koopsom van de woning.
 • Eventuele ontbindende voorwaarden die de koper heeft.
 • De afgesproken leveringsdatum van de woning.
 • Een beschrijving van eventuele roerende zaken die worden overgenomen.
 • De prijs van de roerende zaken.
 • Overige afspraken die gemaakt zijn tussen de koper en verkoper.

Het opstellen van een koopovereenkomst/koopakte zorgt ervoor dat alle afspraken schriftelijk worden vastgelegd en voorkomt misverstanden. Het is belangrijk om na een mondelinge overeenkomst deze schriftelijk te laten bevestigen.

Ja, een verkoopmakelaar mag doorgaan met bezichtigingen, zelfs als er al onderhandelingen lopen over een bod. Dit komt doordat een onderhandeling niet per se hoeft te leiden tot een definitieve verkoop. Bovendien kan de verkoper geïnteresseerd zijn om te weten of er nog andere potentiële kopers zijn. In de praktijk zal de verkopende NVM-makelaar vaak aan geïnteresseerden laten weten dat er al een bod is of dat er onderhandelingen gaande zijn, zonder echter de exacte hoogte van de biedingen prijs te geven. Dit voorkomt dat er een biedingsstrijd ontstaat.

 • Professioneel en met aandacht
 • Betrokken en dichtbij
 • Verzekerd van de beste hulp
 • Al meer dan 80 jaar ervaring

Neem contact met ons op


  ×
  Akkoord