Mediation

Samen op zoek
naar een oplossing.

Ontdek de kracht van mediation

Je hebt een geschil maar samen kom je er niet uit. Naar de rechter gaan heeft niet je voorkeur en fikse nota’s voor de advocaatkosten ontvang je liever ook niet. En toch wil je het geschil graag snel en zorgvuldig oplossen met wederzijdse instemming. Omdat jij ook de (goede) relatie in stand wilt houden.

Samen oplossen, dat is het doel van mediation. Via onafhankelijke en deskundige bemiddeling is er vrijwel altijd een oplossing te vinden waarmee beide partijen tevreden kunnen zijn.

Contact opnemen

Mediation werkt

Bij NSP Adviesgroep geloven we in het belang van een vreedzame oplossing waar alle betrokken partijen voldoening uit halen. Mediation biedt jou de mogelijkheid om samen te werken aan een passende oplossing, met wederzijds respect en begrip. Door middel van onze begeleiding en expertise creëren we een veilige omgeving waarin alle partijen zich gehoord voelen en actief kunnen deelnemen aan het proces.

 1. Tijdens het intakegesprek legt de mediator uit hoe het mediation proces gaat. Dit kan in aanwezigheid van beide partijen, of eerst met elke partij apart.
 2. Het gesprek vindt meestal plaats op het kantoor van Trialoog (gevestigd in het pand van NSP Adviesgroep), in een neutrale en rustige omgeving. Beide partijen vertellen hun kant van de zaak. Het is goed als je vooraf al goed nagedacht heeft wat u hierover wilt zeggen.
 3. Beide partijen en de mediator bespreken de mediationovereenkomst.
 4. Hierin spreek je af dat jullie je gaan inspannen om tot een oplossing te komen. Ook voorwaarde als vrijwilligheid, geheimhouding en de voor jou belangrijke objectieve houding van de mediator staan in de overeenkomst vermeld.
 5. Begeleid door de mediator ga je gedurende een aantal bijeenkomsten dieper in op het probleem. De mediator vat de kern van het conflict samen en de punten die voor beide partijen belangrijk zijn.
 6. Met hulp van de mediator zoeken jullie gezamenlijk naar mogelijke oplossingen en onderhandel je hierover.
 7. Zijn jullie tot een vergelijk gekomen, dan legt de mediator de oplossing en bijbehorende afspraken vast in een zogenaamde vaststellingsovereenkomst.
 8. Beide partijen ondertekenen de vaststellingsovereenkomst.

Wij helpen je graag verder

Wil je ook de voordelen van mediation ervaren en samen werken aan een passende oplossing? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en een afspraak in te plannen. Onze deskundige mediator staat klaar om je te begeleiden door het mediationproces en samen naar een duurzame oplossing toe te werken.

Bij NSP Adviesgroep streven we naar vreedzame geschiloplossing waarbij jouw belangen centraal staan. Neem vandaag nog de stap naar een betere toekomst.

Vrijblijvend contact opnemen

Veelgestelde vragen over Mediation

Mediation is een proces waarbij een neutrale en deskundige mediator partijen begeleidt bij het gezamenlijk oplossen van een conflict. Onder leiding van de mediator zoeken alle betrokkenen naar een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is. Mediation is geschikt voor diverse conflicten, zoals zakelijke geschillen, arbeidsconflicten, familieconflicten en echtscheidingen. Het biedt een gestructureerde aanpak waarbij afspraken worden vastgelegd om tot een duurzame overeenkomst te komen.

Het verschil tussen een mediator en een advocaat ligt in hun benadering van geschillenoplossing. Een mediator begeleidt partijen om gezamenlijk tot een oplossing te komen, terwijl een advocaat één partij vertegenwoordigt en juridisch probeert te winnen. Mediation biedt vaak snellere resultaten, aangezien partijen samen afspraken maken. In het geval van advocaten verloopt de communicatie meestal via hen, wat kan leiden tot langere juridische procedures en hogere kosten. Door te kiezen voor mediation kun je efficiëntere trajecten en lagere kosten verwachten. Bij Trialoog helpen wij je graag met mediation, waarbij we streven naar een constructieve en kosteneffectieve oplossing.

Ja, mediation is altijd vrijwillig. Het is niet mogelijk om de andere partij te dwingen om deel te nemen aan mediation. Als mediator kunnen we echter contact opnemen met de andere partij(en) om te verkennen of zij bereid zijn om mediation te overwegen en openstaan voor een constructieve oplossing. Het succes van mediation hangt af van de vrijwillige deelname en betrokkenheid van alle partijen.

Ja, mediation kan worden toegepast bij een breed scala aan conflicten. Of het nu gaat om echtscheidingen, familieruzies, burenruzies, arbeidsconflicten, huurgeschillen of handelsconflicten, mediation kan een geschikte oplossing bieden. Bij Trialoog staan we klaar om zowel particulieren als bedrijven te helpen bij het oplossen van hun geschillen. Neem gerust contact met ons op en ontdek hoe mediation jou kan ondersteunen bij het vinden van een constructieve en duurzame oplossing

 • Professioneel en met aandacht
 • Betrokken en dichtbij
 • Verzekerd van de beste hulp
 • Al meer dan 80 jaar ervaring

Neem contact met ons op


  ×
  Akkoord