13 december 2023

Kun je zakelijke verzekeringen online vergelijken?

Let goed op de voorwaarden bij het verzekeren van jouw bedrijf; met deskundig advies verminder je het risico.

Verzekeringen zijn adviesproducten. Dat geldt vooral voor zakelijke verzekeringen. De verzekeringen zijn niet bij alle bedrijven gelijk. Ga dus niet online vergelijken en afsluiten.

De kwaliteit van zakelijke verzekeringen hangt sterk af van de verstrekte informatie. Voor een goed en degelijk advies moet het risico eerst geïnventariseerd worden, voordat er verzekeringen worden afgesloten. Een adviseur moet het bedrijf eerst leren kennen, voordat er verzekeringen worden afgesloten.

Online kun je zelf een premie berekenen voor verschillende soorten zakelijke verzekeringen. Door deze verzekeringen ook online af te sluiten neem je een risico. Zijn de verzekeringen goed afgestemd op de onderneming? Hoe goed of juist slecht zijn de polisvoorwaarden? Dit zijn nog maar enkele vragen die ondernemers zichzelf kunnen stellen bij het online afsluiten van deze adviesproducten.

Onder- en oververzekering voorkomen

Het afsluiten van een verzekering is een proces dat in stappen uitgevoerd moet worden. Geen enkele onderneming is gelijk, dus zijn er geen verzekeringen die voor alle zakelijke risico’s altijd passend zijn. De aansprakelijkheidsverzekering kan bijvoorbeeld bij de ene verzekeraar in vergelijking met een andere verzekeraar een aanzienlijk slechtere dekking bieden voor een bepaalde beroepsgroep. In dit soort verschillen zijn op bedrijfsmatige verzekeringen gerichte adviseurs gespecialiseerd.

Een ander groot gevaar is het te beperkt verzekeren van risico’s. Hierbij kun je denken aan te lage verzekerde bedragen, maar bijvoorbeeld ook aan het vergeten mee te verzekeren van personeel. Voor een goede inschatting is specifieke kennis nodig over de onderneming en over het verzekeren. Een verzekeringsadviseur heeft kennis van zaken gericht op verzekeringen. Door het stellen van de juiste vragen krijgt de adviseur ook een goed beeld over het bedrijf. Bij het oververzekeren ben je te ruim verzekerd, waardoor je onnodig te veel betaalt.

Welke verzekeringen moet een ondernemer afsluiten?

Deze vraag is niet te beantwoorden zonder eerst de risico’s te inventariseren. Er zijn wel een aantal verzekeringen te noemen die over het algemeen geadviseerd worden, maar het is slechts een indicatie.

Dit is nog maar een deel van de verzekering waar naar gekeken moet worden om te komen tot een goede risicobeheersing binnen ondernemingen. Wij helpen jou graag om de risico’s in kaart te brengen en om te zorgen voor de juiste verzekeringen.