Hypotheek

Dat regel je
liever goed.

Voorbereid op jouw toekomst

Een woning kopen, verduurzamen, verbouwen of jouw hypotheek oversluiten: belangrijke keuzes waarbij je weloverwogen te werk wilt gaan. Onze Erkend Hypothecair Adviseur staat voor je klaar om deskundig advies te bieden op het gebied van hypotheken. Wij begrijpen dat de hypotheek flexibel moet zijn en mee moet kunnen bewegen met veranderingen in jouw leven.

Afspraak maken

Een hypotheek op maat

Bij het kiezen van een hypotheek kijken wij niet alleen naar jouw financiële situatie, maar ook naar de persoonlijke omstandigheden. Onze Erkend Hypothecair Adviseur zoekt naar een hypotheek die perfect aansluit bij jouw huidige en toekomstige behoeften. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als de hypotheekrente stijgt of als je arbeidsongeschikt raakt? Wij zorgen ervoor dat jouw hypotheek flexibel genoeg is om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

 

Meer dan alleen advies

Wij gaan verder dan alleen het verstrekken van advies. Als jouw belangenbehartiger begeleiden wij het hele proces van hypotheekaanvraag tot afhandeling. We onderhandelen namens jou met financiële instellingen, verzorgen het contact met de notaris en zorgen ervoor dat alle benodigde documenten in orde zijn. Daarnaast kijken wij kritisch naar jouw verzekeringspakket om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe bezit goed verzekerd is.

Gedurende het gehele hypotheekproces staan wij als jouw eigen adviseur aan je zijde. Wij behartigen jouw belangen en zijn er om al je vragen te beantwoorden. Of je nu plannen hebt om een huis te kopen, te verduurzamen of te verbouwen, neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee, want het is nooit te vroeg om goed voorbereid te zijn op jouw financiële toekomst.

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Wanneer je aan een bouw- of verbouwingsproject begint, kun je de facturen direct naar je geldverstrekker sturen. De geldverstrekker betaalt deze facturen vervolgens rechtstreeks uit je bouwdepot. Als je zelf kosten voorschiet, kan de geldverstrekker het bedrag naar jouw rekening overmaken. Bovendien ontvang je een rentevergoeding over het geld dat zich in je bouwdepot bevindt.

Het bedrag in het bouwdepot kun je, afhankelijk van het beleid van de aanbieder, gedurende maximaal twee jaar gebruiken. Als er na deze periode nog geld overblijft in je bouwdepot, wordt dit automatisch gebruikt als aflossing op je hypotheek. Het mooie is dat deze aflossing meestal boetevrij is.

Wie zijn huis wil verduurzamen, heeft verschillende financieringsmogelijkheden tot zijn beschikking. Het gebruik van spaargeld is een optie voor wie voldoende eigen middelen heeft. Indien er echter niet genoeg spaargeld beschikbaar is, kan het afsluiten van een lening overwogen worden. Bij veel hypotheekverstrekkers is het mogelijk om energiebesparende maatregelen mee te financieren in de hypotheek. Daarnaast bestaan er specifieke financieringsvormen, zoals een energiebespaarlening, groene hypotheek of duurzaamheidslening, die gericht zijn op het financieren van verduurzamingsmaatregelen. Het is raadzaam om goed te informeren naar de mogelijkheden en voorwaarden bij de verschillende financiële instellingen.

Bij het kopen van een huis is het mogelijk om tot 100% van de marktwaarde te lenen. Het is echter belangrijk om te weten dat er bijkomende kosten zijn die je uit eigen middelen moet betalen, deze kosten bedragen ongeveer 5-6% van de koopsom. Voorbeelden van bijkomende kosten zijn onder andere makelaarskosten, taxatiekosten, kosten voor een bouwkundige keuring en eventuele kosten voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG). In het geval van een nieuwbouwwoning dien je ook de extra kosten uit eigen middelen te kunnen betalen. Daarnaast is het mogelijk om eigen geld in te brengen in je hypotheek, waardoor je maandlasten kunnen worden verlaagd.

Bruto hypotheeklasten zijn de maandelijkse betalingen aan je geldverstrekker om de lening voor je hypotheek af te lossen. Dit omvat zowel de maandelijkse hypotheeklasten als de hypotheekrente.

Netto hypotheeklasten zijn het bedrag dat overblijft nadat je fiscale aftrekposten hebt toegepast op je bruto hypotheeklasten. Dit betekent dat een deel van je maandelijkse hypotheeklasten fiscaal aftrekbaar is bij de Belastingdienst, en het bedrag dat je uiteindelijk betaalt, zijn de netto hypotheeklasten.

Het exacte bedrag van je netto hypotheeklasten hangt af van je persoonlijke situatie en de geldende belastingregels. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een financieel adviseur om inzicht te krijgen in je specifieke netto hypotheeklasten.

Het is doorgaans mogelijk om een hypotheek aan te vragen wanneer je net een nieuwe baan hebt. Er zijn echter enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen. Zo moet je proefperiode bij je nieuwe werkgever voorbij zijn, dien je een werkgeversverklaring aan te vragen en moet je je eerste salarisstrook hebben ontvangen. Deze documenten zijn belangrijk om je financiële situatie te kunnen beoordelen bij het aanvragen van een hypotheek.

Een overlijdensrisicoverzekering biedt bescherming tegen het risico van overlijden gedurende de looptijd van de verzekering. In het geval van overlijden keert de verzekeraar een vooraf bepaald bedrag uit aan je nabestaanden. Deze verzekering zorgt ervoor dat je nabestaanden niet in financiële problemen komen en er geld beschikbaar is in een dergelijke situatie. Het uitgekeerde bedrag kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de hypotheek of huur te blijven betalen, extra kinderopvang in te kopen of verlof op te nemen. Het geeft gemoedsrust en financiële stabiliteit in moeilijke tijden.

  • Professioneel en met aandacht
  • Betrokken en dichtbij
  • Verzekerd van de beste hulp
  • Al meer dan 80 jaar ervaring

Neem contact met ons op






    ×
    Akkoord