Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in het herkennen en beheersen van risico’s die invloed kunnen hebben op jouw welzijn en welvaart. Of het nu gaat om belangrijke toekomstbesluiten zoals het aankopen van een woning en een hypotheek, of om de financiële gevolgen van ziekte en/of overlijden af te dekken. We streven ernaar om financiële zekerheid op te bouwen, bijvoorbeeld via betaalbare woonlasten of een goed pensioen.
Onze adviesgesprekken zijn gebaseerd op wederzijds vertrouwen, inleving, vakkennis en persoonlijke betrokkenheid. We geloven dat een eerste kennismaking het begin kan zijn van een langdurige en vertrouwde relatie.
Als onafhankelijk advieskantoor zijn we niet gebonden aan financiële instellingen zoals een verzekeraar of een bank. Na een gedetailleerde analyse van jouw persoonlijke doelen en de eventuele risico’s bespreken we samen met jou de mogelijkheden die financiële producten bieden. Daarnaast kijken we ook naar andere methoden om jouw risico’s te beheersen. We begrijpen dat het afsluiten van een verzekeringspolis een belangrijke financiële beslissing is.
Er zijn tientallen verzekeraars in Nederland, maar weet jij welke polisvoorwaarden je koopt? Sluit de polis voldoende aan bij jouw doelen? En betaal je een juiste premie? Met ons brede aanbod aan verzekeraars zoeken we samen naar de best passende oplossing om jouw doelen te bereiken.
Soms is een verzekering niet de enige oplossing. We kijken verder en onderzoeken andere mogelijkheden, zoals specifieke contracten of het aanpassen van de algemene voorwaarden. Een verzekeringspolis kan ook uitstekend gecombineerd worden met andere methoden om jouw risico’s te beheersen. Samen met jou zoeken we naar de meest geschikte aanpak om jouw financiële gemoedsrust te waarborgen.
Bij NSP Verzekeringen begrijpen we het belang van ervaren adviseurs en persoonlijke service. Onze klanten kiezen bewust voor de toegevoegde waarde die wij bieden. Wil je ervaren hoe we jou kunnen helpen bij het nemen van de juiste financiële beslissingen? Maak dan nu een afspraak met één van onze adviseurs. Samen zorgen we voor een veilige en zorgeloze financiële toekomst. Neem vandaag nog contact met ons op en plan een afspraak in.
In sommige gevallen dekt je basiszorgverzekering bepaalde kosten in het buitenland niet volledig of helemaal niet. In dat geval kan het nodig zijn om een aanvullende zorgverzekering of reisverzekering af te sluiten. Jouw basiszorgverzekering vergoedt spoedeisende medische zorg in het buitenland voor iedereen, tot maximaal 100% van het in Nederland geldende tarief. Als je in een privékliniek terechtkomt, kunnen de zorgkosten hoger uitvallen. Deze extra kosten vallen niet onder de basisverzekering en moeten apart verzekerd worden. Een aanvullende zorgverzekering kan deze extra medische kosten dekken, evenals een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten.
Als je zowel via je zorgverzekering als je reisverzekering verzekerd bent voor medische kosten, zal je zorgverzekeraar in eerste instantie de kosten vergoeden. De reisverzekering zal het eventuele resterende bedrag dekken. Controleer altijd goed waarvoor je zorgverzekering dekking biedt en overweeg indien nodig je medische kosten op je reisverzekering te verzekeren. Op deze manier ben je niet dubbel verzekerd.
Een ‘en bloc clausule’ betekent dat een verzekeraar het recht heeft om wijzigingen door te voeren in bestaande polissen voor een groep verzekeringen. Deze wijzigingen kunnen betrekking hebben op zowel de premie als de voorwaarden. De clausule stelt de verzekeraar in staat om eenzijdig de voorwaarden aan te passen zonder toestemming van de verzekerden.
In sommige gevallen kan dit leiden tot een verhoging van de premie of een vermindering van de dekking. Indien de wijziging nadelig is voor de verzekerde, heeft deze het recht om de verzekering binnen 30 dagen te beëindigen. Dit geldt echter alleen als de verzekeraar de aanpassing zelf heeft geïnitieerd en niet wanneer deze is opgelegd door de overheid.
Gezien de veranderingen in het klimaat is het verstandig om een goede verzekering af te sluiten, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Maar wat dekt jouw verzekering precies bij schade als gevolg van het klimaat?
Bij stormschade kan het gaan om uiteenlopende situaties, zoals een omgevallen tuinhuisje, een boom die op een schuur valt of dakpannen die van het dak waaien. Verzekeraars vergoeden meestal alleen schade die is veroorzaakt door stormen met windkracht 7 of hoger, omdat dit als een officiële storm wordt beschouwd. De windkracht wordt gemeten door het KNMI. Als er geen windkracht 7 wordt gemeten, kan er rekening worden gehouden met schade aan nabijgelegen woningen. Wil je weten wat jouw polis verstaat onder storm, neem dan contact met ons op.
Bij stormschade geldt vaak een hoger eigen risico dan bij andere soorten schade. Als je een hoog eigen risico hebt en de schade is minimaal, kun je overwegen om de kosten zelf te dekken.
In de meeste gevallen wordt de nieuwwaarde van beschadigde spullen vergoed. Als de waarde van je spullen echter lager is dan 40% van het aankoopbedrag, wordt de dagwaarde uitgekeerd. Er zijn enkele uitzonderingen waarbij je mogelijk niet het volledige bedrag vergoed krijgt. Raadpleeg de polisvoorwaarden voor meer informatie over de dekking. Wil je weten wat jouw polis verstaat onder storm? Dan kun je de polisvoorwaarden raadplegen, maar je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen om meer informatie over de dekking op te vragen.
Volgens de Nederlandse wetgeving heb je altijd 30 dagen de tijd om de premie van je verzekering te betalen. Als dit niet lukt, wordt de verzekering na die termijn geschorst. De dekking wordt hersteld één dag nadat de verzekeraar alle achterstallige premies heeft ontvangen, maar dit gebeurt niet met terugwerkende kracht. Tijdens de schorsingsperiode ben je onverzekerd en zijn eventuele schades voor jouw eigen risico.
Wanneer je een premieachterstand hebt op een autoverzekering (motorrijtuigverzekering), wordt je kenteken volgens wettelijke voorschriften per schorsingsdatum afgemeld bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Als je tijdens de schorsing toch deelneemt aan het verkeer, doe je dit onverzekerd en pleeg je een strafbaar feit. Als de RDW bij controle vaststelt dat jouw voertuig als onverzekerd geregistreerd staat, kun je een flinke boete verwachten!
In veel situaties bieden verzekeraars jou de mogelijkheid om de premie in termijnen te betalen, zoals per jaar, kwartaal of maand. Bovendien geven sommige verzekeraars korting wanneer je de premie in minder termijnen betaalt. Hierdoor kan het voorkomen dat het betalen van de premie per jaar voordeliger uitpakt dan maandelijkse betalingen.